Low waste zonder het te beseffen

 

Na de geboorte van onze eerste dochter zijn we snel gestart met wasbare luiers. Ik wist nog niet af van het bestaan van gratis info-sessies en het concept om afval te verminderen. Ik zocht dus alleen het bos door de bomen. Na lang wikken en wegen vatte ik de volgende stap aan: de zoektocht naar tweedehands wasbare luiers. Dat was een logische stap gezien ons kleine budget.

 

Vijf keer 1 ton minder afval

 

Gaandeweg kregen we routine in ons gezin en ook onze zoon en jongste dochter krijgen nu dezelfde luiers om. Elke gewassen luierwas betekent een zak huisvuil minder en hangen we nog steeds met plezier te bleken in de zon. Ook met de regen zijn we best tevreden want die zorgt voor het water in de wastrommel. En wat we niet wekelijks uitgeven aan wegwerpluiers kunnen we anders besteden.

Een deel van ons luierpakket heeft ondertussen 5 paar kinderbillen op hun teller staan en zijn stilaan aan een derde leven toe. Met een herstelling van de elastieken en velcro's zouden ze best nog een rondje mee kunnen. Wees gerust deze luiers komen niet in de webshop ;-).

 

Haalbaarheid

 

Als consulente wasbare luiers en maandverband bij Klein Spook voelde ik al snel de nood bij jonge gezinnen aan haalbare alternatieven. Een duurzaam leven gaat vaak gepaard met een bepaalde levensvisie, alleen de middelen zijn er soms moeizaam.

Het leven voor een jong gezin is duur, en kostbaar. Er zijn veel grote uitgaven op korte tijd.

Onze aarde is ook kostbaar, en dat zijn gelijkenissen waar we niet omheen kunnen.

Voor een hippe tweedehands geboortelijst kan je trouwens ook steeds terecht bij MicMacMiniscule.

 

Vanuit mijn ervaring wil ik graag op zoek gaan naar oplossingen die een tweede leven verdienen en aankunnen. Daarom werk ik uitsluitend met degelijke merken die hun kwaliteiten en ethische voorwaarden bewijzen. Sommige pakketten zijn aangevuld met alles wat je nodig hebt. Een tweedehands startpakket van geboorte tot zindelijkheid, hoe duurzaam is dat wel niet!

 

Warme groeten,

Yoke